Люцерн и Базел завършиха 1:1 в своеобразното „българско“ дерби на швейцарското първенство. В герой за Люцерн се превърна българският национал Димитър Рангелов, който в добавеното време на мача донесе точката за своите.

Както Рангелов, така и защитникът на Базел Иван Иванов бяха цял мач на терена, но благодарение на гола на Рангелов БГ-дербито остана без победител.

Въпреки предстоящия във вторник мач с Лудогорец, старши треньорът на Базел Мурат Якин заложи на титулярния си състав, в който се появи и Иван Иванов като партньор на Сафари в защита.

Базел откри резултата в 32-а минута чрез Джовани Сио, който се разписа и във вратата на Лудогорец.

През второто полувреме обаче домакините бяха по-добрият отбор на терена и в крайна сметка заслужено стигна до изравнителен гол в добавеното време на мача. След центриране от корнер, Божанич бе оставен сам и стреля към вратата, а вратарят Зомер изби, За негово нещастие обаче топката попадна на крака на Рангелов, който при добавката не остави шансове на Зомер и вкара за крайното 1:1.

В класирането Люцерн се изкачи на второ място с 11 точки, на 4 зад лидера Йънг Бойс, който има и мач по-малко. Базел е четвърти с 9 точки.