Българският нападател на Енерги Котбус Димитър Рангелов отбеляза първите си два гола в немската първа Бундеслига. Усилията на българина обаче не бяха достатъчни за първата победа на Енерги в първенството. Тимът от Лаузитц направи 2:2 като домакин на Айнтрахт Франкфурт.

Рангелов започна като титуляр и бе заменен в продължението на срещата. Другият българин в тима на Енерги, Станислав Ангелов също бе сред стартовите 11. Пелето този път бе в ролята на десен халф, но в 73-тата минута отстъпи мястото си на Шефен Баумгарт.

На собствения си „Stadion der Freundschaft” (превод: „Стадион на приятелството”) „червено-белите” започнаха добре мача пред погледа на новия си треньор Боян Прашникар.

Това вихрено начало доведе до резултат и в 8-мата минута Рангелов отбеляза първото си попадение в тазгодишната кампания.

Българинът се възползва от пас на Ервин Скела, премина през Киргиакос и с премерен изстрел с левия крак от около 8 метра прониза вратаря на гостите Маркус Прьол.

Само 10 минути по-късно отново Рангелов бе в прегръдките на съотборниците си. Той вкара топката в опразнената врата след страхотна триходова комбинация на съотборниците му.

До края на полувремето бившият нападател на Славия и Левски продължи да притеснява защитата на Айнтрахт, но не можа да реши изхода на двубоя с трети свой гол.

След почивката нещата на терена коренно се промениха и тимът на Айнтрахт бе далеч по-мотивиран, докато Енерги сякаш пазеше комфортната си преднина.

В 49-мата минута Йоанис Аманатидис намали резултата на 1:2. Вратарят Пиплица успя да избие мощен удар на Михаел Търк, но при добавката гъркът необезпокояван отбеляза.

Гостите продължиха да атакуват и натискът им даде резултат 10-тина минути преди края.

Митрески събори Търк в наказателното поле и съдията Торстен Кинхьофер отсъди дузпа, която бе превърната в гол отново от Аманатидис.

По този начин Енерги отново не успя да запише своята първа победа от началото на сезона и е на последното 18-то място едва с 3 точки. Айнтрахт Франкфурт пък е на 8-ма позиция с 12 пункта.