Българският национал Димитър Рангелов вкара два гола за своя Енерги Котбур при домакинската загуба с 2:3 от Айнтрахт Франкфурт в мач от 9-тия кръг на Бундеслигата.

Нападателят набързо даде добра преднина от 2:0 за своя тим, след което обаче последваха три гола за гостите, които по този начин спечелиха с 3:2.

Другият българин в състава на Енерги Станислав Ангелов изобщо не попадна в групата за двубоя.

Още в 8-мата минута Рангелов откри резултата, след като нахлу отляво в наказателното поле и от около 10 метра без проблеми вкара в долния десен ъгъл на Ока Николов.

Само 7 минути по-късно отново българският голаджия бе в прегръдките на съотборниците си. Ервин Скела центрира от пряк свободен удар, Стивън Ривич отклони към Рангелов, който с глава вкара за 2:0.

Това обаче бе всичко хубаво за домакините в срещата, като Рангелов имаше още две удобни ситуации да направи хеттрик, но ударите му бяха неточни.

В 38-мата минута Михаел Финк върна Айнтрахт в мача след страхотен изстрел в горния десен ъгъл на Тремел от 25 метра.

В 68-мата минута гостите възстановиха равенството, след като Мартин Генин от 16 метра вкара за 2:2.

6 минути по-късно Маркус Щайнхьофер центрира от пряк свободен удар на далечната греда, от където Никос Либеропулос с глава донесе успеха на Айнтрахт.

След поредната загуба Енерги остава на последното 18-то място с едва 5 точки от 9 мача. Айнтрахт пък е на 10-та позиция с 13.

В другите мачове от Бундеслигата:

Хановер – Вердер 1:1 (Чавдар Янков остана на резервната скамейка за своя отбор)

Байерн – Волфсбург 4:2

Шалке – Арминия 0:0

Борусия Мьонхенгладбах – Карлсруе 1:0

От вчера: Байер Леверкузен – Кьолн 2:0

В неделя от 18 часа:

Щутгарт – Бохум

Борусия Дортмунд – Херта

Хофенхайм - Хамбургер