Искащият трансфер в по-силен клуб Митко Рангелов отбеляза в интервю за Гонг, че е признателен на Германия и Енерги Котбус. „Тук станах професионалист. Раздавам се за Енерги Котбус и гледам да помогна отборът да се спаси от изпадане. Въпреки това, смятам че ще е добре да отида на едно по-високо ниво”, заяви Митко Рангелов, който в неделя наказа Волфсбург и изкара Енерги от зоната на изпадащите.

„Стана много хубав мач с доста положения. Ние извадихме късмет, а и вратарят ни направи силен мач. Хубаво е, че след гола продължихме да играем на високо ниво и постигнахме своето. Преди имахме подобна слабост, защото допускахме леки голове в този период от срещите. Ние със Станислав Ангелов показваме, че сме професионалисти. Германия е страна, в която не можеш да си правиш, каквото си поискаш. Оценяваме къде сме, знам какво ми е сал този клуб”, откровен бе Димитър Рангелов, който се превърна в хитов нападател, след като наниза 9 гола от началото на сезона в Бундеслигата.

„Засега не съм говорил с ръководството за трансфер. Още е рано, а и имаме работа за вършене с отбора на Енерги. Когато дойде необходимото време ще говорим, защото искам и клубът да е доволен. Това, което се бяхме разбрали го изпълнявам. Зимата говорихме, че трябва да помогна на отбора в борбата за оставане. Виждам пътя си една крачка на горе”, категоричен бе Митко Рангелов.

Нападателят не скри, че почва да мисли и за мача на България с Ейре, който предстой. Рангелов игра като титуляр и в двете последни срещи на „трикольорите” под ръководството на Станимир Стоилов.

„Имам пет мача до края за Енерги Котбус. След това ще видим какви оферти има за мен. Аз искам да отида там, където ще бъда желан. Това е много важно условие за мен”, допълни стрелецът, който тръгна за футбола от Славия.

Рангелов призна, че напредва с немския благодарение и на своята приятелка, която е германка. „Не мисля да говоря за отношенията ми с нея. Мисля да го оставя за себе си. Ще кажа само, че се разбираме”, отговори лаконично мощният нападател на Енерги.

Димитър Рангелов разпускаше в почивния си ден по твърде интерес начин. „В момента стоя на хубавата си тераса вкъщи. Компания ми прави една тригодишно съседско момченце. Говорим си на немски и пием чай. Той е фен на Енерги Котбус, но тук няма почитатели на други отбори”, завърши любимецът на запалянковците в града.

Българинът отбеляза, че не е изненадан от уволнението на Юрген Клинсман. Според голмайсторът на Енерги Котбус ръководството на Байерн Мюнхен се позабавило с натирването на специалиста.