Българинът Димитър Рангелов вкара втория си гол във Втора Бундеслига през този сезон, след като се разписа за крайното 2:0 при успеха на неговия Енерги Котбус над Алемания Аахен като гост.

След тежкия погром, който тимът на Рангелов претърпя в миналия кръг, губейки от Мюнхен 1860 с 0:5, сега Енерги показа стабилна игра и стигна до победата в този мач от четвъртия кръг на втория футболен ешелон в Германия. Резултата откри Банович в началото на второто полувреме, а след това Аахен остана и с десет души заради два бързи жълти картона на Раду, който съответно бе изгонен от главния рефер. В 72-та минута дойде и времето на българския национал Рангелов.

Той получи една дълга топка и от около 20 метра прати топката в левия ъгъл на вратата на домакините за 2:0. Това се оказа и крайният резултат в срещата, а след този успех Енерги е на четвърто място в класирането с 9 точки. Гройтер Фюрт на Асен Караславов пък победи с 1:0 Падерборн, но българинът остана резерва за своя тим. И Фюрт има 9 точки, но заради по-добрите си показатели е на второ място в класирането.