На двата полюса беше представянето на двамата ни легионери в швейцарското първенство. Иван Иванов и неговият Базел постигнаха важна победа с 2:0 над Тюн, докато в същия 9-и кръг Люцерн с Димитър Рангелов в редиците си отстъпи със същия резултат от лидера във временното класиране Грасхопърс. Българският нападател изкара тежка вечер на „Суиспро Арена“, след като бе изгонен с директен червен картон още в 9-ата минута.

До отстраняването му от игра се стигна, след като Токо Нзузи от домакините провокира Рангелов, като стъпи върху коляното. Бившият играч на Енерги Котбус не му остана длъжен и изрита конгоанеца, заради което веднага бе пратен под душовете. Играчът на гостите обаче се размина само с жълт картон за постъпката си.

След това нещата станаха повече от лесни за Грасхопърс. Кайо откри резлултата в заключителните секунди на първата част, а в 63-ата минута Нгамукол удвои.

Това остави Люцерн на 4-ото място с 14 точки, докато днешният им опонент е лидер с 18 и мач по-малко.

В другия мач с българско участие Базел срещна доста трудности с преодоляването на Тюн и стигна до успеха с попадения след почивката. Иван Иванов записа пълни 90 минути, макар и да игра на непривичен пост – като ляв краен бранител.

Валентин Щокер откри резултата за участника в Шампионската лига в 56-ата минута, а в добавеното време на мача Диаз предреши окончателно изхода на двубоя.

Базел заема второто място във временното класиране с 18 точки.