Нападателят на Енерги Котбус Димитър Рангелов отбеляза първите си два гола в немската първа Бундеслига при равенството с Айнтрахт Франкфурт. Българинът сподели пред Гонг, че е доволен от двете попадения, но изрази разочарованието си от цялостното представяне на соя тим.

„Чувствам се добре след тези два гола в такъв хубав мач, но от друга страна, се чувствам и зле, тъй като отново показахме слабост, както обикновено, на собствения си стадион, да повеждаме в резултата, да играем добре, но да не успеем да вземе трите точки”, започна Рангелов.

„Новият треньор е балканец и изисква от нас тактически да стоим добре на терена и всеки да изпълнява функциите си, за съжаление вчера пак не ни достигна късмет, не можахме да задържим преднината си.”

„Словенецът ни има виждане за играта, има нужния респект от страна на футболистите, при него седяхме по-добре тактически, надявам се с всеки мач да става все по-добре. Трябва да си повярваме малко повече, в решаващите минути ни липсва самочувствие.”

„Наставникът ме похвали, каза, че е много доволен от мен, че трябва да продължавам в същия дух. Говорим си с него на немски, сръбски, миксираме ги езиците, разбираме се, това не е проблем.”

„За пръв път ми се случва след мач да имаме две тренировки, той иска да покаже потенциала си като треньор, да наложи идеите, които има, но остава малко време до следващата среща. Все пак се надявам, че срещу Херта в следващия кръг ще вземем първата си победа.”

„Мисля, че вече напрежението в отбора трябва да е отминало, няма какво да губим, гледаме напред – мач за мач. Трябва да извличаме най-положителните неща от всяка среща.”

„Чувството е неописуемо, много се радвам, че усетих тръпката при отбелязването на головете във Бундеслигата, надявам се, че ще ми се случва и за напред.”

„Дори и Станислав Ангелов не успях да почерпя, той си имаше задължения, но и сме малко изморени. Чувам се само с Чавдар Янков – той ме поздрави веднага след мача вчера. Желая му успех в неговия тим.”

„Няма непреодолими съперници, стига момчетата от Ловеч да си повярват и да покажат това, което ние балканците притежаваме, мисля, че Литекс ще вземе своето в този мач. Хамбургер има много добър отбор, но не мисля, че са невъзможен отбор за преодоляване”, завърши нападателят на Енерги.