Българският национал Димитър Рангелов изигра поредния си силен мач за своя Люцерн, като вкара единственото попадение при победата с 1:0 над Йънг Бойс в дербито на 8-ия кръг в шампионата на Швейцария. Бившият играч на Славия бе точен в самия край на мача, когато емоциите бяха стигнали връхната си точка след червения картон на Марко Бюрки.

За разлика от доста от предишните мачове, когато треньорът на Люцерн Карлос Бернегер залагаше на българина като втори нападател, този път 30-годишният таран започна на върха на атаката.

Йънг Бойс пък затвърди впечатлението, че се намира в черна серия, след като допусна две поредни загуби в предишните два кръга. Домакините стояха доста неубедително на Националния стадион в Берн, като определено Люцерн бе отборът, който създаде повечето голови възможности.

Въпреки това Рангелов и неговите съотборници трябваше да чакат до самия край, когато дойдоха най-драматичните мигове. В 84-ата минута 20-годишният краен бранител на Йънг Бойс Бюрки фаулира в наказателното поле откъсващ сам срещу вратаря играч на гостите и логично бе отстранен от игра и бе отсъдена дузпа. Споровете около ситуацията продължиха почти 2 минути, но Рангелов запази хладнокръвие и с хубав удар реализира третия си гол от началото на сезона.

Това позволи на Люцерн да скъси изоставането си от Йънг Бойс само на точка и да се утвърди на второто място с 14 пункта.

Утре пък другият ни легионер в Швейцария – Иван Иванов и неговият Базел ще гостуват на деветия във временното класиране Сион.