Български футболисти са отново абсолютен център на внимание в Бундеслигата, пише „Дойче Веле” в обзор на германския печат, отразил подобаващо великолепната игра на Димитър Рангелов и Станислав Ангелов, с основен принос за победата с 3:1 на техния Енерги Котбус над Хановер.

„Три български попадения в Котбус”, възкликва вестник „Билд”, визирайки двата гола на Рангелов и единия на Ангелов. „Котбус чества Рангелов и Ангелов”, гласи заглавието на берлинския "Тагесшпигел". Реномираното футболно списание „Кикер” пък отделя цяла страница на мача на Котбус срещу Хановер, като поставя двамата българи в отбора на кръга и посочва Рангелов като играч на мача с обосновката: "Много ангажиран, много движение, винаги опасен и накрая автор на два гола.”

В обширния анализ, озаглавен „Рангелов даде жадувания голов сигнал”, „Кикер” пише още: „Димитър Рангелов извиква Енерги отново на живот в борбата за оставане в групата. След над тримесечна голова парализа, с два гола той отново придаде спортен блясък и положи основата за това, отборът за пръв път от 30 ноември м.г. отново да се намери в класацията там, където иска да се види в края на шампионата, а именно на място, означаващо оставане в Бундеслигата.”

Списанието цитира мениджъра на клуба Хайдрих с изявлението: „Винаги сме казвали, че се нуждаем от футболните качества на двамата.”

Цитиран е и Димитър Рангелов с думите: „Каквото било - било. Сега вече гледам само напред.”