Енерги Котбус отпадна от турнира за Купата на Германия, след като отстъпи безславно с 1:3 като гост на Байер Леверкузен. Димитър Рангелов бе титуляр за Енерги и остана на терена до 80-та минута, а Станислав Ангелов се появи в игра в 53-та. По този начин тимът от Котбус продължи със слабото си представяне, като напусна турнира още в трети кръг. Сега обаче отборът с двама българи в състава си може да се съсредоточи върху основната си задача – оставане в Първа Бундеслига.

Байер Леверкузен успя да се наложи само за едно полувреме, в което уби всички надежди на гостите. Попадения на Хелмес, Кадлец и Аугусто в 12-та, 29-та и 43-та минута сложиха точка на спора още преди почивката. През вторите 45 минути Енерги направи всичко възможно да върне поне някой почетен гол, а усилията им се възнаградиха в 90-та минута, когато точен бе Скела за крайното 3:1. Съвсем логично по-класният състав на Леверкузен продължава на четвъртфинал.

В далеч по-драматичен мач Вердер Бремен отстрани Борусия Дортмунд, след успех като гост с 2:1. Бременци сътвориха пълен обрат, от 1:0, до 1:2, но стигнаха до победата едва десет минути преди края на мача. Фрей откри за Борусия в 11-та минута и домакините водеха чак до 62-та, когато Уго Алмейда изравни. Писаро класира Вердер напред със своето попадение в 80-та минута.

В другите два мача от днес:

Карлсруе – Веен 0:1

Волфсбург – Ханза Рощок 5:1