Спасилият се от изпадане Борусия Мьонхенгладбах е близо до подписа на българския национал Димитър Рангелов. Това съобщават немските медии в днешните си издания.

Гладбах имаше сериозни трудности в нападение през целия сезон и се нуждае от опитен нападател, който би бил гаранция за голове. Ръководството се е спряло на две имена – Маркус Розенберг от Вердер и Рангелов от Енерги.

При шведа нещата обаче изглеждат трудно постижими, тъй като цената му е твърде висока за Гладбах. Не така обаче стоят нещата при голмайстора на Енерги. След изпадането на Котбус от Бундеслигата, бившият нападател на Славия и Страсбург може да напусне клуба за сумата от 1,5 милиона евро. Това го прави примамлива хапка за клубовете от елитната дивизия на Германия. Негов трансфер в Гладбах изглежда доста вероятен според немските журналисти.

В момента Рангелов е в България, където ще премине прегледи при доктора на националния отбор Михаил Илиев, който ще реши, дали нападателят ще може да се включи в заниманията на „трикольорите”. Както е известно, той не игра в последните три седмици заради контузия, получена по време на мача срещу Байерн Мюнхен.