Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос заяви, че единственият начин Димитър Бербатов да предотврати освирквания от страна на феновете на „шпорите” е да вкара гол в съботния мач срещу Съндърланд.

Сагата около капитана на националния отбор продължава с пълна сила, като според последните информации той и неговият мениджър Емил Данчев летят за Манчестър, където ще водят преговори за трансфера в Юнайтед.

Двубоят в събота срещу Съндърланд пък се явява първи за Бербатов на „Уайт Харт Лейн”, откакто сапунката с трансфера се завихри.

Очаква се нападателят да бъде посрещнат с бурни освирквания от привържениците на „шпорите”, които са разочаровани от неговото поведение.

„Феновете на Тотнъм не правят изключение от останалите – те подкрепят тима и застават зад него”, заяви Рамос.

„Ако един играч е във форма, ако вкарва голове, тогава съм сигурен, че всички, които са го освирквали миналата седмица, ще го подкрепят и ще го аплодират”, обясни испанецът.

„Докато той е тук е 100% играч на Тотнъм, така виждаме нещата ние. Не трябва да търсим решение на проблем, преди той да съществува”.

В първия кръг Бербатов остана на резервната скамейка срещу Мидълсбро и все още не е ясно, дали срещу Съндърланд Берба ще започне като титуляр.

Въпреки че според Рамос проблем не съществува, специалистът усилено търси нови нападатели, които да заместят българина.

„Имаме списък с имена, върху който работим. Преговорите са много тежки и понякога дори са по-тежки от обикновено. Работим върху този въпрос и знаем какви са целите ни”.

„Процесът на един трансфер понякога отнема време, но феновете трябва да са спокойни, че опитваме да подсилим състава и да купим нов нападател”.

Рамос призна, че отборът има кадрови проблеми и в защита, където също се търсят нови хора.