Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов е взел решение да напусне Тотнъм през лятото и да потърси реализация в по-голям клуб, потвърди мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос пред английските медии.

"Не мога да променя решението му. Знам, че големи клубове го искат. Говорих с Бербатов много пъти и знам точно какво иска той", каза Рамос.

Испанецът предпочита клубът да получи пари в брой за българина, вместо да бъде осъществена бартерна сделка за друг нападател.

"Трябва да подсилим атаката, ако Бербатов напусне и трябва да имаме варианти за негов заместник. Разбира се, аз искам той да остане, но не мога да знам как ще се развият преговорите за евентуален негов трансфер. Ако дойде оферта за играча, ние няма да го спираме, ако тя удовлетворява клуба и самия футболист", каза още Хуанде Рамос.

"Това, което искаме, е той да бъде щастлив и да се наслаждава на футбола. Всичко зависи от него, ако той иска да напусне, ние не можем да го спрем. Ако той напусне, сигурен съм, че клубът ще предпочете да получи пари, с които да се вземат нужните ни футболисти", продължи испанецът.

"В Европа има достатъчно класни играчи, които могат да се справят не по-лошо от Бербатов", завърши Хуанде Рамос.