Новият мениджър на Тотнъм Хуанде Рамос иска да разтърси малко българската звезда на тима Димитър Бербатов, за да реализира той потенциала си в полза на „шпорите”.

Испанският специалист остави Бербо извън титулярния състав за последния мач на отбора – гостуването на Мидълсбро, за да му покаже безкомпромисността си. Българският голмайстор има едва две попадения за 14 мача от началото на сезона.

Рамос обаче е убеден, че може да върне Бербатов обратно към добрата му форма. По време на подготовката на Тотнъм за срещата за Купата на УЕФА срещу Апоел Тел Авив, наставникът заяви: „Бербатов е страхотен футболист. Трябва да открием причините, поради които той не успява да достигне топ форма. Тотнъм е голям клуб, но освен славната история, трябва да се съобразяваме и да приемаме реалните резултати. Отдавна нищо не е печелено. Бих сравнил отбора с този на Атлетико Мадрид в Испания. Ползва се с огромен престиж, но трудно успява да е конкурентноспособен.”

За последно Тотнъм спечели „Уъртингтън Къп” през далечната 1991 година под ръководството на Джордж Греъм.

Рамос продължи: „Не можем да си вадим изводи само след седмица. Но е ясно, че имаме сериозен проблем. Докато не събера повече впечатления от настоящия състав, няма да настоявам за нови попълнения.”

Относно спряганият за трансфер на „Уайт Харт Лейн” Фредерик Кануте от бившия тим на Рамос – Севиля, мениджърът заяви: „Кануте е великолепен играч, независимо къде играе.”