Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос обяви, че Тотнъм трябва да си осигури място във финала на Карлинг Къп тази вече, ако иска да запази Димитър Бербатов в състава си. Ако „шпорите” победят Арсенал, това ще е върви финал за тима за последните шест години, а евентуален трофей – първи от девет години насам.

„Ако успеем да продължим и да стигнем до края на надпреварата, тогава Димитър ще получи шанс за изява на най-високо ниво, където му е мястото,” заяви Рамос. „От това се нуждае клубът, за да го задържи и ние работим по въпроса.”

Агентът на Бербатов, Емил Данчев обаче, продължава да увърта около това, къде ще играе нападателят след края на трансферния прозорец и не се е отказал от възможността за трансфер през този месец.

Данчев бе поканен да гледа мач на Манчестър Сити, от мениджъра Свен-Йоран Ериксон, който също се интересува от Бербатов. Агентът заяви, че не е посетил двубоя с Уест Хем в неделя, тъй като е в Англия „по работа”.

Относно бъдещето на Бербо, Данчев каза пред „Дейли Експрес”: „Има още 10 дни до затварянето на трансферния прозорец, тогава всички ще научите къде ще играе той.”

Манчестър Юнайтед и Сити, Нюкасъл, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен са отборите, спрягани за интерес към българския голмайстор.