Новият мениджър на Тотнъм Хуанде Рамос направи шокиращо изявление, в което призна, че ще позволи на Димитър Бербатов да напусне тима, ако той се чувства нещастен.

26-годишният нападател показва слаба форма от началото на сезона и според медиите на Острова иска да напусне „Уайт Харт Лейн” възможно най-скоро.

Манчестър Юнайтед проявява сериозен интерес към капитана на българския национален отбор, а неговият мениджър Емил Данчев бе в Англия през тази седмица за разговори относно бъдещето на клиента си със спортния директор Деймиън Комоли.

Хуанде Рамос заяви, че иска състав, който е напълно отдаден на Тотнъм и ако Бербатов не иска да бъде част от този колектив, то той е свободен да си тръгне.

„Вярвам, че не можеш да накараш някой да остане в отбора, ако той не иска”, сподели испанецът. „Това не е добре нито за отбора, нито за играча, така че няма да стоя на пътя на някой, ако той иска да си тръгне”.

Бербатов бе остро критикуван за отказа си да загрява по време на мача с Нюкасъл, когато бе резерва и се наложи да влезе през второто полувреме.

Това явно не се е харесало на строгия испанец, който иска от Бербатов пълно себераздаване за Тотнъм.

„Мисля, че Бербатов е щастлив, но това е въпрос, който трябва да зададете на него”, допълни Рамос. „Той е играч на Тотнъм и трябва да помага и да подкрепя тима”.