Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос коментира решението си да не пусне като титуляр Димитър Бербатов при загубата от Мидълзбро с 1:2 на старта на Висшата лига.

Българският голмайстор влезе като резерва при гостуването на шпорите на Ривърсайд едва в 65-ата минута, заменяйки новото попълнение Джовани Дос Сантос.

„За момента Бербатов е играч на Спърс. Ние сме щастливи с него. Той е част от състава на Тотнъм и няма нищо друго, което да ви кажа”, заяви наставникът, завоювал два пъти Купата на УЕФА с предишния си тим Севиля.

„Всъщност избрахме Джовани, защото мислехме, че неговата бързина може да създаде проблеми на Мидълзбро. Тъй като домакините се поумориха, решихме, че това е точния момент да пуснем в игра Бербатов.”

Запитан, дали спряганият за трансфер в Манчестър Юнайтед български национал е част от плановете му за сезона, Рамос отговори: „Разбира се, аз обичам велики играчи.”

„Ние загубихме един нападател (б. авт. Роби Кийн). Нека видим, дали ще успеем да се подсилим в една-две зони и да сложим край на всички покупки, за да видим как да направим така, че всички да играят като отбор, като едно ефикасно цяло”, каза още мениджърът на Тотнъм.