Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос за пореден път показа намерението си да запази в състава на „шпорите” звездата Димитър Бербатов. Капитанът на българския национален отбор е обект на интерес от страна на редица европейски грандове, сред които Манчестър Юнайтед, Челси, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Интер.

В последното си интервю по темата Бербатов, испанецът вдигна летвата като заяви, че който иска да купи голаджията ще трябва да счупи британския рекорд за трансфер. Той принадлежи на Андрий Шевченко, за чийто подпис Челси даде 31 милиона паунда през лятото.

По този начин пък Рамос затвърди думите на президента на „шпорите” Даниел Леви, който поиска 35 милиона паунда от всеки, който желае да привлече Берба.

„Ако някой иска да купи Бербатов, то той ще трябва да счупи британския рекорд за най-голяма трансферна сума”, заяви бившият наставник на Севиля.

„В момента мисля, че неговата цена е по-голяма от тази цена. За нас той е много важен играч, да не кажа незаменим. Затова не искаме да го продаваме. Но всеки има цена”, допълни Рамос.

За мен е ясно, че тази сума може да бъде платена. За играч от неговата класа е нормално да се дават такива пари, защото футболистите от такава класа са твърде малко”, обясни спецът. „Аз обаче очаквам в края на януари да разполагам с всичките си четири нападатели”.