Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос изрази категорично мнението си относно работата на Емил Данчев, в качеството му на агент на звездата на българския футбол – Димитър Бербатов. В информацията поместена от Daily Mail, наставникът на „шпорите” е взел отношение по въпроса заради последните слухове, които се появиха в медийното пространство, че Милан има сериозен интерес към нападателя.

Хуанде Рамос избра тактичния тон, въпреки че според Daily Mail, Емил Данчев е предпочел да постави парите на преден план, пред щастието на своя клиент.

„Продажбата на играча е задължение на агента, както и това да извлече максимума от този трансфер. Бербатов е голям футболист и е нормално клубовете да се интересуват от него. Съвсем в реда на нещата е агентът му да опитва да му намери отбор”, сподели наставникът на Бербатов.

Според информацията публикувана в английското издание мотивиращият фактор за Данчев е намаляването на трансферната сума от над 25 млн. паунда, което според тях не се харесва на Рамос.

„В същото време отборът на Тотнъм е много щастлив от факта, че притежава Димитър Бербатов, а и той е доволен, че е тук”, добави още Хуанде Рамос.

Изданието припомня и думите на Емил Данчев от преди няколко дни, когато той сподели, че би обсъдил с клиента си, ако все пак постъпи някаква оферта от все още действащия европейски клубен шампион. „Милан е един от най-големите отбори в Европа и ако ръководството му има интерес, ние ще го обсъдим. Футболистът е щастлив в този отбор, това не означава, че той не може да бъде щастлив другаде.”