Легендарният английски нападател Иън Райт посвети седмичната си коментарна колонка във вестник „Сън” на Димитър Бербатов, като го заклейми и обяви поведението му за изключително некоректно.

Бившият голмайстор номер едно в историята на кръвния враг на Тотнъм – Арсенал, направи интересно сравнение между него и българския национал:

„Бербатов вероятно е толкова добре приеман в съблекалнята на Спърс, колкото и аз бих бил по трибуните на Уайт Харт Лейн”, каза Райт, за който е сигурно, че няма как да бъде обичан от феновете на шпорите.

„Аз обаче най-малкото уважавам Тотнъм. Поведението на Бербатов е отвратително. Той не показва респект към тези момчета, които излизат в събота и се трудят здраво. Той се отнася към клуба с презрение.”

„Ако бях играч на Тотнъм, не бих говорил с Бербатов в момента. Да не бъдеш готов да играеш срещу Съндърленд е твърде меко казано. Спърс трябваше да се отърват преди седмици.”

„Изглежда на Бербатов не му пука как поведението му се отразява на всички останали в клуба. Той показва пълно пренебрежение към другите професионалисти, към колегите си, към вас и към мен.”

„Бербатов е един от най-добрите нападатели във Висшата лига, но той не иска да играе за Спърс повече и действа разрушително”, каза още Иън Райт по адрес на Димитър Бербатов.