Пет победи са необходими на Брайтън, за да си гарантира промоция в дивизията Чемпиъншип за следващия сезон, обяви мениджърът Густаво Пойет след успеха с 1:0 над Нотс Каунти. Радостин Кишишев остана на резервната скамейка при успеха в 38-ия кръг на Лига 1, дошъл след попадение на Иняго Калдерон в 63-ата минута.

След този резултат Брайтън води в класирането със 77 точки, с 10 повече от 2-ия Хъдърсфийлд, който дори има и два мача повече.

Ден преди мача 36-годишният Кишишев даде интервю за Би Би Си-Съсекс, в което разказа за плановете си след края на сезона. Бургазлията обясни, че вече гледа много сериозно към треньорското поприще и в момента учи за придобиване на лиценз УЕФА-А.

„Не искам да се местя никъде. Ако мениджърът ме иска и догодина, ще остана тук. Бих приел каквато и да е оферта от клуба за нов договор. Но ако не съм необходим, ще прекратя кариерата си. Така че при всички случаи Гус Пойет е моят последен мениджър. Оттук нататък гледам към следващата стъпка, а тя е да бъда треньор или мениджър”, обяснява Кишишев, цитиран от БТА.

„Мисля, че в момента имам нужда да натрупам опит 1-2 години като помощник. И в същото време да започна обучението си за Про лиценз. Мисля, че ще ми бъде по-лесно да започна кариерата си на треньор в България, защото хората ме познават и биха ми дали шанс. Но също така ще бъде добре да започна мениджърска кариера в Англия”, допълва Кишишев.