ПСВ Айндховен изигра най-силното си полувреме от началото на сезона, и се наложи с 3:0 като гост на Адо Ден Хааг, в третия кръг от Ередивизие. До момента в три срещи, плюс тази за Лига Европа, „филипсите“ имаха вкарани три гола, а днес реализираха три за по-малко от 20 минути.

Станислав Манолев бе титуляр в състава на Фред Рутен, но получи жълт картон в 72-та минута и бе заменен осем по-късно от Абел Тамата.

ПСВ игра много по-добре през първото полувреме, и в 21-та минута голмайсторът на тима Драйс Мертенс откри, след асистенция на Джорджиньо Вийналдум. Самият Вийналдум се разписа три минути по-късно, след като Мертенс навърза трима, подаде на Джоржиньо, който финтира бранител и стреля от 12 метра точно в мрежата на Ден Хааг.

В 26-та минута Манолев имаше добра ситуация в наказателното поле на противника, като бе изведен на точката на дузпата, но ударът му бе блокиран от защитник.

Резултатът придоби класически вид в 39-та минута, когато пак Драйс Мертенс стреля силно от границата на пеналта, вратарят отби лошо право на крака на Ола Тойвонен, който от седем-осем метра нямаше проблем да добави.

В 41-та минута Манолев пак бе на удобна позиция в наказателното поле, но метър не му достигна, за да засече центриране по трева на Ерик Питерс.

Второто полувреме бе доста по-слабо за ПСВ, като явно успокоени от солидния си аванс, „филипсите“ приеха играта в собствената си половина, и по-рядко създаваха интересни положения. Ден Хааг пропиля куп ситуации пред Андреас Исаксон, но така и не преодоля гол линията на шведския страж.

Така ПСВ се поздрави с първа хубава победа този сезон, и може по-спокойно да се готви за реванша от Лига Европа срещу Рийд. Тимът от Айндховен е домакин на реванша в четвъртък, след 0:0 в първата среща.