ПСВ Айндховен постигна изключително важна победа с 3:1 като гост на Рода Керкраде и даде изключителна важна заявка за второто място в Холандия, което дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига.

Станислав Манолев бе на пейката на филипсите, но не влезе в игра, което е сравнително очаквано с оглед на това, че българският национал ще напуска тима през лятото.

С този успех ПСВ излезе на второ място, а в оставащите два кръга до края има изключително добра програма - домакинство на 15-ия АДО Ден Хааг и гостуване на последния Екселсиор във финалния мач за сезона. С оглед на тежките двубои, които имат другите претенденти за среброто.

Драйс Мертенс даде преднина на гостите от Айндховен още в седмата минута, а Марсело удвои в 31-ата. Рода върна едно попадение в 65-ата чрез Санхариб Малки, а шест минути преди края Мемфис Дипей оформи крайното 3:1 в полза на тима на Манолев.

В 81-ата тимът от Керкраде остана с човек по-малко в 81-ата, когато вратарят Павел Кишчек бе изгонен, след като направи дузпа, пропусната от Джърмейн Ленс.

Аякс е първи в класирането с 67 точки, следван от ПСВ Айндховен с 63 и три отбора с по 61 точки – АЗ Алкмаар, Фейенорд и Хееренвеен.