ПСВ Айндховен изпита сериозни проблеми, докато се добере до равенство 0:0 срещу Утрехт като гост. Спечелената само една точка остави тима на Станислав Манолев на второ място в Ередивизие, като едноличен лидер вече е Твенте на Ники Михайлов.

Самият Станислав Манолев както обикновено бе титуляр за ПСВ, но хвърли доста сили в мача, и напусна в 79-та минута, като не стана ясно дали изпитва някакви болежки, или просто е почувствал умора.

Срещата започна в по-спокойно темпо, но постепенно домакините от Утрехт започнаха да осъществяват сериозен натиск. Те обаче действаха внимателно и в защита, и парираха най-силното оръжие на ПСВ – бързите атаки по крилата, с което съумяха да изнервят „филипсите”. Футболистите на Фред Рутен в нетипичен стил играеха доста грубо и често накъсваха играта с нарушения. Така Айндховен трябваше да доиграва мача с девет души накрая, след като Балаш Джуджак бе изгонен в 87-та минута.

Играчите на ПСВ изглеждаха и поизморени от двубоя си срещу Клуж от Лига Европа през седмицата, когато взеха минимална победа. С основни заслуги за точката срещу Утрехт бе вратарят Андреас Исаксон, спасил невероятни положения. Исаксон имаше и доста късмет, като през първото полувреме и страничната му греда помогна за нулевото реми.

След девет изиграни мача в Холандия, Твенте е с 23 точки, ПСВ има 21, следвани плътно от Аякс и Фейенорд с по 20 точки в актива си.

Другите резултати от днес:

Ераклес - Твенте 1:3

Хееренвеен - Венло 1:1

Рода - Аякс 2:2