ПСВ Айндховен се наложи с 1:0 над Ипсуич Таун в контролна среща, играна на „Филипс стейдиъм”. Двубоят бе официално представяне на тима на Станислав Манолев за новия сезон 2010/2011, а също така и изпращате за капитана Тими Симонс, който преминава в Нюрнберг. Манолев бе титуляр за ПСВ и игра цял мач, като се отчете с типичните си пробиви по десния фланг.

Единственият гол срещу Ипсуич Таун, воден от Рой Кийн, реализира Дани Коверманс още в шестата минута на двубоя. Нордин Амрабат проби отдясно, влезе в пеналта и почти на аутлинията успя да мушне топката след рикошет между краката на английски защитник, и тя достигна до Коверманс, който от два-три метра нямаше проблем да отбележи.

През първото полувреме ПСВ тотално надигра Ипсуич, и Ола Тойвонен на два пъти имаше отлични възможности да покачи преднината на своите, но пропусна. Гостите от Острова имаха само едно по-опасно положение, което обаче бе добре отиграно от защитата на „филипсите”.

След почивката отново домакините диктуваха събитията на терена, и в 52-та минута Манолев имаше възможност да стреля с глава, но вратарят на Испуич изби в последния момент.

В 63-та минута „Филипс стейдиъм” стана на крака, да са изпрати капитана Тими Симонс, който преминава в Нюрнберг. Симонс връчи лентата на Орландо Енгелаар, и бе пренесен на ръце от своите съотборници през терена. Опитният защитник изнесе кратка реч, като получи и много грамоти, отличия и букети, напускайки игрището.

Мястото на Симонс зае Ягош Вукович, а след това Фред Рутен започна да прави смяна след смяна, което не позволи на ПСВ да се разгърне много в оставащите минути до края, въпреки явното си надмощие над тима от английската Чемпиъншип. Играта се поизостри, и в 68-та минута двата състава се спречкаха след грубо влизане в краката на Коверманс.

Ягош Вукович пропиля едно от най-чистите положения през второто полувреме, след като в 70-та минута Манолев центрира ниско отдясно, но Вукович от четири-пет метра връхлитайки в пеналта, не успя да засече точно и би в аут. До края мачът се доиграваше, като ПСВ държеше инициативата, но с променен състав трудно успяваше да стигне до голови ситуации.

Следващата проверка за ПСВ е срещу Нюрнберг, където вече се очаква да се включат и отсъстващите днес Ибрахим Афелай, Маза и Карлос Салсидо, които играха на Мондиал 2010, както и новото попълнение Марсело.