ПСВ Айндховен спечели с минималното 2:1 истински екшън сблъсък срещу Утрехт, и така запази лидерската си позиция в холандското първенство. Само головата разлика продължава да дели „филипсите” от преследвача Твенте, който днес също записа успех.

Българският национал Станислав Манолев бе титуляр за ПСВ и остана цял мач на терена, въпреки че в самия му край вратарят на Утрехт Ворм да се опита да го контузи тежко с грубо влизане. Пет жълти картона и един червен пък „украсиха” изпълнения с доста сериозни единоборства мач.

Голмайсторът на ПСВ Айндховен Ола Тойвонен откри резултата още в седмата минута, когато оползотвори перфектно центриране на Балаш Джуджак отляво. Унгарското крило прати топката точно пред вратарското поле, и за Тойвонен остана само да добави кълбото в мрежата на Утрехт.

Манолев и съотборниците му доминираха и владееха повече топката, но така и не намираха чист път към врата на гостите. Футболистите на Утрехт от своя страна не бяха притеснени от класата на съперника, и се стараеха да играят като равен с равен, търсейки остри атаки, и използвайки всички възможности от статични положения. Именно след едно такова в 39-та минута падна и изравнителният гол, отбелязан от Келер с глава, след като защитата на ПСВ застина при едно центриране в пеналта.

След почивката Айндховен стартира още по-настървено, като по десния фланг много активно разиграваше дуото Манолев-Лазович. В 57-та минута на терена се появи и Орландо Енгелаар, лекувал дълго време контузия. Само три минути след влизането си полузащитникът успя да се отчете пред феновете на ПСВ, след двойно подаване с Отман Бакал в наказателното поле. Така след час игра, домакините поведоха с 2:1.

Голмайсторът на Утрехт Келер се превърна бързо в негативен герой, след като получи втори жълт картон и напусна преждевременно мача. Неприятен момент обаче имаше и за Станислав Манолев, който също бе официално предупреден и ще пропусне следващата среща на ПСВ срещу АДО Ден Хааг.

Българският защитник се отчете със страхотен пробив в предпоследната минута от двубоя, навлизайки от дясно към дъгата пред пеналта на Утрехт. Той бе изпуснат от отбраната на гостите, но вратарят Ворм го пресрещна, влизайки му невероятно грубо с бутоните напред. Реферът Ван Хултен се направи, че не забелязва ситуацията, макар Манолев да лежа известно време на терена и се наложи влизането на лекарска помощ. Все пак родният талант се изправи и доигра срещата, без видими проблеми. Манолев имаше травма в ахилеса миналата седмица, заради която пропусна мача за Купата на Холандия срещу Фейенорд. На 6-ти февруари ПСВ Айндховен е домакин на АДО Ден Хааг.

Другият българин в Ередивизие – Николай Михайлов – не попадна в групата на Твенте срещу Хераклес, но тимът му успя да победи с 2:0. С четири гола на Луис Суарес пък Аякс се наложи над Рода и продължава да държи трето място в шампионата, макар и на цели девет точки зад ПСВ и Твенте, които имат по 55.