Българският национал Станислав Манолев не замина със съотборниците си от ПСВ Айндховен днес за Румъния. Холандският гранд пристигна в снежния Клуж в 12.30, а утре излиза в последен мач от груповата фаза на Лига Европа срещу едноименния тим. Манолев няма проблем с контузия, а причина да остане в Айндховен са натрупани жълти картони. Той ще може да се завърне в състава за предстоящите мач от първенството и за купата до края на годината.

Фред Рутен има и друг кадрови проблем – контузията на Орландо Енгелаар. Полузащитникът ще претърпи операция на ахилеса на левия крак, където изпитва проблеми от доста време. Вероятно Енгелаар няма да може да играе в следващите няколко седмици, и се очаква да се завърне едва след зимната пауза.

Групата на ПСВ: Исаксон, Касио Рамос, Соет, Салсидо, Маза, Вукович, Симонс, Тойвонен, Лазович, Коверманс, Амрабат, Питерс, Вуйтенс, Нийланд, Афелай, Джуджак, Ойер, Марселис, Бакал, Рейс и Лабиад.

ПСВ Айндховен вече се класира за следващата фаза, като има 11 точки на върха в група К. Копенхаген и Спарта Прага се борят за втора позиция, като и двата тима са с по седем точки. Клуж има три точки в актива си и няма шанс да продължи.