Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз вече втори ден е сериозно притеснен за здравословното състояние на Мартин Петров. Босът на „гражданите” се страхува, че българският национал ще отсъства дълго време от терените, заради контузията в коляното, която получи по време на мача с Грузия в сряда.

„Той има увредена връзка, но все още се надяваме да има някакви добри новини,” сподели Хюз преди официалния сайт на Сити. „Тъй като първоначалните снимки от скенера не показаха нищо добро, ние сериозно се тревожим, че сме го изгубили за дълго.”

Проблемите с разтежения мъчат крилото от края на август, и той се появи само два пъти като резерва за Сити оттогава. Марк Хюз стана поредният мениджър, разкритикувал системата на квалификации за европейско и световно първенство, тъй като след тях много футболисти не могат да бъдат използвани поради контузии.

„Имаме проблем с Мартин Петров, който ще премине на преглед при още няколко специалисти, но прогнозите са за сериозна травма, което означава, че ще отсъства дълго,” обясни още бившият наставник на Блекбърн.