Помощникът на Мартин Йол Крис Хютън определи Димитър Бербатов като играч, който „вдига на крака феновете и приковава вниманието им”.

Берба, както го наричат английските фенове, има отбелязани 17 гола досега през сезона и представянето му привлича много похвали, както от футболисти и треньори, така и от журналисти.

„Димитър е изключително класен играч. Може би преди не е получавал полагащото му се внимание от страна на публиката, но след двубоя срещу Болтън, когато той игра сам в нападение почти цял мач, няма как да не го получи. Невероятна е способността му да контролира топката и да я пази сякаш тя е залепена за краката му. Не може да се каже, че е светкавично бърз, но когато тръгне на дрибъл може да надиграе всеки защитник. Виждате как, когато е с топката до тъч-линията умее да я пази и в същото време търси подходящия пас. Сигурен съм, че ще става все по-добър и по-добър с течение на сезона. Мисля си, че е голямо предимство, че Берба не е млад, необигран футболист. Освен престоя си в Англия, той има и достатъчно опит натрупан в едно тежко първенство, като немското, където изигра наистина силни сезони. Отгоре на всичко въпреки, че на всички играчи, които идват в Премиършип им трябва време да се адаптират към начина на игра, той се справи изключително бързо.”, разказа Крис пред клубния сайт на Тотнъм.

Той добави, че не му е трябвало много време да стигне до заключението, че Бербатов ще раздвижи нападанието на Тотнъм.

„Още с първите няколко тренировки, които водих разбрах, че той е не само добър нападател, но и ще става още по-класен с течение на времето.”