Христо Стоичков все пак призна, че напуска испанския Селта, но заяви твърдо, че не е бил уволнен, а се разделя с клуба по взаимно съгласие. На специална пресконференция бившият национален треньор на България демонстрира топли отношения с ръководството на тима от Виго и обяви, че си тръгва по семейни причини.

„Трудно е, когато семейството ти не е край теб,” заяви Стоичков. „Трудно е да се прибираш и да седиш сам между четири стени. Изчаквах, защото исках да направим силен мач, преди да обявя решението си.”

Стоичков разкри, че е взел решението преди дни, но е изчаквал шефовете на Селта да му намерят заместник, преди да съобщи новината. Той бе категоричен, че напуска с чиста съвест. „Изписаха се много неща, но аз никога не съм пропускал тренировка. Случи се само веднъж, с разрешението на президента, когато пътувах до Монако.”

Пресконференцията, на която се очакваше президентът на „небесносините” Карлос Муриньо да обяви причините за уволнението на Стоичков, премина в съвсем различен тон. Двете страни се разделиха с усмивки и добри думи.

Муриньо потвърди версията на Стоичков, като каза, че българинът е съобщил за решението си след съботния мач с Херес. „Това е тъжен ден за мен, като президент на Селта, защото трябва да кажа „сбогом” на един страхотен човек и добър приятел. Стоичков ни сподели, че иска да напусне по лични причини и ни даде време да намерим нов треньор,” обяви президентът.

 

Пред медиите бе обявено, че тимът ще се води от Хуан Рамон Лопес Каро. Помощник остава Антонио Лопес. Бившият треньор на Реал Мадрид Лопес Каро вече е на път към Виго, съобщиха испанските агенции.

Христо Стоичков пое Селта, след като напусна българския национален отбор през април. Той замени на треньорския пост Фернандо Васкес, но не съумя да запази мястото на отбора в елита и изпадна. През настоящия сезон в Сегунда Дивисион Селта има три победи от седем мача и заема незавидното 11-о място в класирането.