Българският защитник Страхил Попов беше избран за играч на мача от 34-ия кръг между Истанбул Башакшехир и Юмраниеспор, завършил 1:1. Попов игра цял мач за символичните гости, не допусна нито един пробив през своята зона, а същевременно беше активен в атака в своя си стил. Логично оценката му беше от най-високите възможни – 8 по 10-балната система, поставена от вестник "Олай Спор". Другите медии в Турция също поставят много висока оценка на Страхил Попов за играта му снощи. С такъв личен резултат беше оценен единствено сръбския голмайстор на домакините Даниел Алексич, но статуетката беше връчена на българския краен бранител.

Срещата премина с поделено надмощие, като домакините от Башакшехир откриха резултата още в 4-ата минута. В 4-ата минута на добавеното време те получиха и дузпа, която обаче същият сръбски футболист Алексич пропусна.

През второто полувреме атаките на Юмраниеспор бяха доста по-опасни и четвърт час след подновяването на играта Мехмет Умут Найир изравни резултата. Драмата се увеличи в заключителните секунди на добавеното време, когато в съвсем кратък период бяха отменени по един гол в двете врати, като първо беше анулирано попадението на Юмраниеспор. Страхил Попов проби от дясно и центрира перфектно Джеси Секидика. Нигериецът прати топката във вратата, но съдията видя фаул в атака на негов съотборник, попречил на стража на домакините да се намеси.

Три кръга преди края на първенството Юмраниеспор има 27 точки и се намира на 17-о място в зоната на изпадащите. Но очакванията са местната футболна федерация да отмени изпадането заради пострадалите от земетресението ФК Газиантеп и Хатайспор, които се оттеглиха и не участват в първенството. Решението ще бъде взето в последната седмица на месец май./ БТА