Българският полузащитник на АПОЕЛ (Никозия) Георги Костадинов продължава със силните си изяви, а след вчерашната победа в дербито с АЕК (Ларнака), медиите на Острова на Афродита го определиха за номер 1. Жълто-сините от Никозия отнесоха с 3:0 АЕК (Ларнака) като гост и с 23 точки оглавиха класирането. Исам Чебаке откри резултата в 27-ата минута, Маркиньос удвои три минути след подновяването на играта през второто полувреме. Крайното 0:3 за гостите оформи автогола на Анхел Гарсия в 62-ата.

"Когато някой се опита да намери кой е бил най-полезният играч в мача срещу АЕК от гледна точка на АПОЕЛ, ще споменава различни имена - Далсио, Хефте, Петрович, Креспо, Белец? Но вероятно, всеки, който е гледал срещата, ще извади на първи план едно име – Костадинов. И наистина вчера българинът беше навсякъде. Логично в измерванията на дистанция той не само щеше да бъде първи, но и постави личен рекорд. Истинска неудържима машина, която направи отлична игра. Като цяло българският дефанзивен халф показва тази година, че се движи постоянно във възходяща посока – отнемане на топки, пасове, извеждане на съотборници сами срещу вратаря", пише изданието kerkida.net.

"В журналистическите материали дефанзивните полузащитници често не присъстват. Много ги наричат незабелязани герои. Но каквото и да добавите при Костадинов, винаги се получава. Българинът непрекъснато тича, покрива празни полета, събира втора и трета топка, играе като метач и непрекъснато пресича противникови атаки. Въпросният играч знае как да подава правилно топката и допринася за развитието. Характерното е, че за третия гол срещу АЕК топката четири пъти мина през собствените му крака", прави своя анализ пък 24sports.com.cy.

Общо медиите в Кипър засипват и целия отбор на АПОЕЛ със суперлативи. Вече в много спокойна атмосфера, отборът работи отлично на тренировките и това се вижда на мачовете. Макар и треньорът Рикардо Са Пинто да е наказан и не може да дава указания от пейката, това за момента не е никакъв проблем.

Специално внимание се обърна на третото попадение, при което играчите на АПОЕЛ са направили 39 поредни паса без домакините да докоснат топката. Топката беше извадена на лявото крило към Хефте Витал, той центрира и при опита си да изчисти, Гарсия си я вкара в собствената си врата. 

С 23 точки с по-лоша голова разлика на 2-ата позиция е шампиона Арис (Лимасол), а трети е Омония с 20. АЕК (Ларнака) остана на 8-о място с 13./БТА