Бербатов вкара четири в един мач от Висшата лига. Телефоните на всички футболни фенове в България се счупиха от звънене. Един приятел, който стана баща за сефте предния ден ме шашна: „Благодаря, ама видя ли, какво прави Бербатов”, така се реагира след подобен мач.

Малцина са българите вкарвали четири пъти в един мач от голямо първенство. През 2004-та Мартин Петров заши четири на Майнц 05 в Германия. Стоичков, Пенев... за друг не се сещам. Както и да е, темата е Бербатов.

Капитанът на България не е за Тотнъм. Всеки мач на „шпорите” показва, че нивото на българина е друго. Голмайсторът е като тузарски часовник попаднал сред ментета от „Илиянци”.

С оглед на видяното в последните седмици, трансферът на Бербатов в голям отбор изглежда задължителен. Подобна сделка ще се отрази на целия ни футбол, а най-вече на Димитър и всички край него.

Твърде наивно е да слушаме колко привързани са феновете от „Уайт Харт Лейн” към нашето момче. Няма да им е за първи път героят им да избере нещо по-привлекателно. Тотнъм не откри Бербатов, той си беше класа и в Леверкузен. Тоест, съвестта му може да е чиста. „Белите” от Лондон, не са онези от Мадрид.

Парите са най-важната точка в предстоящи преговори - такива съм сигурен, че ще има. Сега е моментът босовете на Тотнъм да гушнат гювеча. Отборът и без Бербатов, а и с него няма да се намърда в голямата игра. Дори и с Хуанде Рамос „шпорите” едва ли ще размесят тестето на челното каре.

След четворката в мрежата на Рединг мераклиите за българина вероятно са се увеличили. Юнайтед изглежда първи на опашката. Сър Алекс знае, че има нужда от още един отличен нападател. Бербо до Кристиано, Рууни и Гигс, звучи като в мач на звездите.

Залагам годишното си възнаграждение, че Рафа Бенитес би сменил рекламното лице на солети „Хрус-хрус”- Питър Крауч, за да има автора на четирите гола от вчера. Да не говорим за онзи Воронин, с женската прическа.

Слуховете твърдят, че Арсенал няма нищо против да прибегне до скандален трансфер с „кръвния” си враг.

Преди време, когато делата на Бербатов не вървяха така перфектно, агентът му Емил Данчев каза, че интерес има и от други европейски първенства. Някои казват Ювентус, други поглеждат и на по-нависоко, ако е възможно. Така де, Димитър Бербатов е желана стока. Всичко е въпрос на тежки преговори.

Има и друга опция, Бербатов се жени за лондончани и му лепваме - „Принцът на Тотнъм”. Българинът става легенда на клуба. Печели с доза шанс и Хуанде Рамос, я Купата на Лигата, я тази на УЕФА. Може пък и нищо да не спечели...

Изглежда малко за неговия потенциал. Димитър Бербатов е играч с умения за място в десетката за „Златната топка”. В Тотнъм няма да стане. Аналогията с Тоти и Рома е неподходяща. Тотнъм не е Рома, а Бербатов не е италианец.

Иначе за статистиката: Асът на Тотнъм е изиграл 194 мача за Леверкузен, в които е вкарал 90 гола. За Тотнъм има 74 мача с 34 гола. От началото на този сезон е реализирал 11 пъти – осем във Висшата лига и три за УЕФА. Вкарал е повече за България, отколкото Христо Стоичков.