Президентът на Тотнъм Даниел Леви обяви, че решението да бъде продаден българския нападател Димитър Бербатов преди началото на сезона е взето от вече бившия мениджър Хуанде Рамос. Леви каза още, че неговото лично намерение е било да задържи българина, въпреки мечтата на Бербо да се присъедини към европейския клубен шампион.

"Никога в нашия клуб футболист не е бил купуван или пък продаван без разрешението на треньора. Ние не сме питали Рамос дали има заместник на Бербатов, след като преди това стана ясно, че ще се разделим и с Роби Кийн. За подбора на играчите се грижи той, ние само трябва да му ги осигурим", допълва Даниел Леви, попитан дали Тотнъм не е трябвало да намери по-рано качествен нападател. "Но Хуанде беше мениджърът и той каза, че не му трябва футболист, който остава в Тотнъм без желание. Според него, това щеше да се окаже пагубно за отбора и аз го послушах. Но и сега смятам, че това беше футболно решение, а не лично на Хуанде Рамос".

Кризата в нападение доведе до срив на отбора на Тотнъм във Висшата лига, който се закотви на последното 20-о място в класирането само с 6 точки. След отстраняването на Рамос, отборът беше поет от опитния Хари Реднап, който в първия ден на

поста постигна успех с 2:0 над Болтън. Реднап е третият мениджър, който започва работа на „Уайт Харт Лейн” за по-малко от две години, след като преди него си тръгнаха Мартин Йол и Рамос.