Президентът на Оцелул Мариуш Стан обяви пред телевизия GSP, че при никакви условия не би позволил Живко Желев да подпише със Стяуа като свободен агент. „Бекали го иска, Стойкица го иска, но Желев има договор до лятото с Оцелул,” категоричен бе Стан.

„Има интерес към него, но дните, в които Оцелул пускаше играчите си без пари, вече отминаха. Желев има договор с нас, ние предприехме дисциплинарни мерки срещу него, дадохме го на въпросната комисия в Лигата. Той напусна отбора без наше съгласие, и вероятно ще бъде наказан,” заяви босът на тима от Галац.

„През лятото Желев ще е свободен, но дотогава, който го иска, ще трябва да преговаря с нас. Вярно е, че сме изплащали заплати със закъснение, но никога не повече от 60 дни, както е записано по договор,” обясни още Стан.

Според Мариуш Стан, цената на Желев ще е с пет нули, тоест над 100 000 евро. „Цената зависи от търсенето. Като играч над 30 години, неговата ще е с пет нули. Въпросът е каква ще е първата цифра, тъй като тя може да е от 1 до 9,” завърши шеговито Стан.

По-рано "Газета Спортурилор" написа, че Оцелул иска от Стяуа 200 000 евро за Живко Желев.