Президентът на Амкар Перм Валерий Чупраков отрече категорично информациите, тиражирани от „Спорт Експрес”, че българският треньор на тима Димитър Димитров може да бъде уволнен, още преди началото на сезона в Русия.

„Възмущението ми е безгранично! Не мога да разбера как журналист от такъв уважаван вестник като „Спорт Експрес” може да напише такива глупости,” възкликна Чупраков пред официалния сайт на Амкар. „Първо, аз се намирам в Перм и изпълнявам своите дела тук. Второ, ако отида да посетя тренировъчния лагер на отбора, това ще е просто работна визита. И трето, няма никакъв конфликт между ръководството и треньорския щаб, както и между играчите и треньора. И последно, аз на 100% заставам зад действията на треньорите по принцип, а сега в частност и на тези на Димитров.”

Чупраков добави: „Ще изготвим писмо до заместник главния редактор на изданието Владимир Титоренко, за да се запознае със ситуацията, и с необходимостта от публично извинение на написалия статията Анфиногентов пред футболистите, треньорския щаб и ръководството на клуба, за публикуване на информация, която не отговаря на действителността.”