Президентът на Амкар Валерий Чупраков уважи първата пресконференция на българския треньор на тима Димитър Димитров. Босът обясни причините ръководството са се спре именно на Херо са наставник, и призна, че една от тях са добрите думи, казани от тримата българи в състава.

„Според нас, Димитър Димитров е наставник, който може да продължи да работи с отбора по начина, по който се работеше през последните две години. Сигурни сме, че Димитров ще окаже своето влияние също. Той е привърженик на атакуващия стил, а именно в тази зона на нас ни липсва нещо. Вие знаете добре, че защитата на Амкар е една от най-добрите в Русия, но не всичко ни се получава в нападение, вкарваме малко голове. Продължаваме и с трансферите, ще привлечем поне още един полузащитник, а може би и двама,” обясни Чупраков.

Той продължи относно Херо: „Той отговаря на нашите принципи, заложени в клуба. Ние проучихме неговата кариера, опита му, и като футболист, и като треньор. Но и не мога да отрека, че Димитър Димитров, преди да дойде при нас, се срещна с Рашид Рахимов, и получи представа за нашия отбор. Ние му предоставихме диск с играта на Амкар, за да знае какво му предстои.”

„Искам да добавя, че една от причините да изберем именно Димитър Димитро бе мнението на нашите български футболисти, което безспорно е важно за нас,” допълни президентът, визирайки тримата родни играчи в Амкар – Георги Пеев, Мартин Кушев и Захари Сираков.

„Договорът на Димитров е за две плюс една години. Всичко останало е конфиденциална информация. Той, ако пожелае, ще разкрие повече, но нямаше особени претенции от негова страна,” завърши Валерий Чупраков.