Бившият национален треньор и настоящ на Селта дебютира в Примера дивисион в неделя от 18 часа срещу Депортиво Ла Коруня. Галисийското дерби е едно от най-големите в Испания, а очакванията към него са още по-засилени, след като българинът пристигна във Виго.

Треньорът на Ла Коруня Хоакин Капарос заяви, че Стоичков е бил голям футболист и му пожелава късмет в треньорската професия, но не и в дербито между двата отбора. „ Познавам Христо Стоичков от изявите му в Барселона. Знам, че игра в Италия за Парма, а след това бе в САЩ и Япония. Също така съм запознат, че преди няколко дни напусна националния отбор на България. Определено мога да кажа, че мачът помежду ни ще е много интересен с непредизвестен край”, каза наставникът на „супер депор”.

„Ние ще се опитаме да си върнем за загубата от миналата сезон, но те ще бъдат много мотивирани. Знам, че Стоичков е такъв тип човек, който може да изиска максимума от своите играчи, но аз ще се опитам да му се противопоставя със същото”, завърши Хоакин Капарос.