Отборът на Селта, воден от българския треньор Христо Стоичков претърпя позорна загуба с 0:3 като домакин на Майорка в мач от 22-я кръг на Примера дивисион в Испания. Поражението бе второ за три мача на наставника начело на „небесносините”.

Въпреки това тимът от Виго остана над чертата, отделяща зоната на изпадащите, поне до срещата на прекия конкурент за оставане в елита Леванте с Барселона. Двата отбора имат по 30 точки, а до края на шампионата остават шест кръга.

Майорка до голяма степен реши развоя на срещата още до 21-та минута, когато вече имаше аванс от два гола, след като се разписаха Аранго и Варела.

Стоичков направи една принудителна смята още в 12-та минута, когато Нуньез получи травма. Българският наставник се опита да промени развоя на срещата в началото на второто полувреме, когато направи две смени за по-малко то десет минути, но футболистите му така и не се съвзеха от шока, въпреки почивката.

Селта имаше значително предимство във владеенето на топката, но ударите по посока на вратата бяха по равно.

Севиля излезе начело във временното класиране, поне докато не завърши срещата на Барселона. Тимът на Хуанде Рамос победи Еспаньол с 3:1.

В останалите мачове от деня:

Сантандер – Депортиво 0:0

Осасуна – Сарагоса 2:2

Хетафе – Реал Сосиедад 1:0

Химнастик – Вияреал 0:3

По-късно играят Барселона – Леванте и Атлетик Б – Реал М.