Спортинг спечели своята общо 19-та и втора поредна Купа на Португалия, след като в драматичен финал и след продължения се наложи над Порто с 2:0. Родриго Тиуи вкара на два пъти в допълнителните части, за да донесе трофея на „лъвовете” и да повтори постижението на българина Ивайло Йорданов от 1994 година. Тогава родният полузащитник реализира две попадения за Спортинг, а тимът от Лисабон победи Маритимо с 2:0 на финала за Купата.

Тази вечер Тиуи се разписа в 110-ата и в 117-ата минута. След нулеви 90 минути, Порто влезе в допълнителното време с 10 души. Червен картон получи Жоао Пауло в 70-ата минута заради фаул срещу Жоао Мутиньо.

Първото попадение в мача дойде благодарение на индивидуалните качества на Тиуи, който напредна през центъра, преодоля защитника Педро Емануел и прати топката зад гърба на излезлия да го пресрещне вратар Нуньо. 7 минути по-късно Тиуи пак се разписа, след като засече центриране след пробив на крилото Яник, за който това беше последен мач с екипа на Спортинг. От новото първенство Яник става футболист на Интер (Милано).

Шампионът Порто и Спортинг ще играят директно в групите на Шампионската лига, а Витория Гимараеш ще има шанса да попадне там чрез квалификации. В УЕФА ще играят отборите на Бенфика, Маритимо и Витория Сетубал, а Брага влиза в турнира Интертото.