Николай Михайлов може да сътвори бомбастичен трансфер. Дарик радио проведе разговори с журналисти от Португалия, които потвърдиха, че сделката е възможна, а според тях дори вече се водят проучвателни разговори по темата.

Бенфика търси не един, а двама вратари, тъй като се отвориха сериозни проблеми за тази позиция в шампиона на страната. В първия кръг от местното първенство Руи Витория заложи на младежкия национал Бруно Варела, а негова резерва бе ветеранът Пауло Лопеш, който е на 39 години и на практика не влиза в сметките. Титулярът Жулио Сезар постоянно е с травми и това е големият проблем за Бенфика.

Според нашите източници португалският гранд ще търси двама вратари, а Ники Михайлов е една от опциите. Най-желан е стражът на Айнтрахт Лукаш Храдецки, който има договор и трябва да бъде платена трансферна сума. Местната преса твърди, че вариант е и вратарят на Макаби Тел Авив Предраг Райкович.

Ники Михайлов е свободен агент и ще излезе без пари на Бенфика. В Португалия с добро име се ползва бащата на вратаря, който е играл в страната. Боби Михайлов е бивш страж на Беленензеш.

За последно Николай Михайлов пази в турския Мерсин, а в момента поддържа форма самостоятелно.