Отборът на Щурм Грац продължи с разочароващите си представяния и загуби от Рапид Виена в мач от 30-ия кръг на австрийската Бундеслига, допускайки чевърта поредна загуба на сметката си. 

Дори и смяната на треньора не бе достатъчна на домакините да спрат негативната си серия, макар че водеха с 2:0, но допуснаха обрат до 2:3.

Българският национал Кирил Десподов бе титуляр за Щурм и дори изведе отбора с капитанската лента. Той се отчете с асистенция за втория гол на своя тим, но това се оказа недостатъчно. Щурм поведе в 34-ата минута, когато Якоб Янчер центрира от фаул и Щефан Хайрландер с глава реализира за 1:0.

В 45-ата минута на двубоя Десподов центрира към Отар Китейшвили, който отблизо с глава удвои преднината на своя тим.

През втората част обаче домакините допуснаха пълен обрат. В 51-ата минута Келвин Арасе намали, а в 83-ата минута Иван Любич извърши нарушение за дузпа и Щефан Шваб изравни от бялата точка. Гостите направиха обрата пълен в добавеното време на срещата, а големият герой бе Ерджан Кара, който оформи крайното 2:3, след като бе изведен очи в очи с вратаря и реализира.

С тази победа Рапид си върна второто място в класирането с 35 точки. Щурм остава на 6-ата позиция в Топ 6 с 19 точки. Водач е РБ Залцбург с 44 точки, който вече си осигури 7-ата поредна шампионска титла два кръга преди края.