И 14-ият кръг се оказа неуспешен за българите в Бундеслигата. Енерги Котбус на Станислав Ангелов и Димитър Рангелов инкасира поредна загуба в актива си. Този път „червено-белите” паднаха с 0:2 пред собствена публика от Вердер. Дуисбург и Благой Георгиев се издъниха като гост на Байер Леверкузен – „зебрите” бяха разгромени с 4:1. Хановер 96 също не постигна успех, губейки с 2:3 от Шалке 04.

Пелето се отличи с пълни 90 минути при загубата на Енерги, а другият българин в Котбус – Рангелов, изненадващо не започна сред стартовите 11 на старши треньора Боян Прашникар. Нападателят се появи на терена на „Щадион ам Фройндшафт” в 58-та минута, заменяйки Киою. Домакините героично удържаха равенството през цялото първо полувреме въпреки многобройните опасни атаки на бременци. Щастието на Енерги продължи до 63-та минута. Тогава Диего реализира дузпа, отсъдена за нарушение на срещу Розенберг. Москвера оформи крайния резултат, разписвайки се седем минути преди последния съдийски сигнал.

След поредната загуба тимът от Котбус съвсем се закотви на дъното във временното класиране, като заема последното място с 8 точки в актива си. По същия път вървят Благой Георгиев и неговият Дуисбург.

„Зебрите” паднаха лошо от Байер в Леверкузен, като допуснаха цели четири гола, а вкараха само един. Българският национал започна като титуляр в срещата, но отстъпи мястото си на Лаврич в 72-та минута. Барбарес, Ролфес, Фрайер и Гекас пратиха по веднъж топката в мрежата на гостите съответно в 47-та, 66-та, 75-та и 81-та минути. Дуисбург водеше в резултата цели 37 минути, след като още в 10-та Мокхтари отбеляза първото попадение в срещата след асистенция на Ишиаку.

Положението на отборът на Руди Бомер е с една идея по-розово от това на Енерги – „зебрите” са на 17-о място с 9 точки.

Шалке 04 постигна ценен успех над Хановер и загатна факта, че може кризата в тима вече е минало. Чавдар Янков не бе включен в групата за мача на „червените”, тъй като страда от контузия. Хушти отбеляза първия гол в мача в 17-та минута, но „кралско-сините” изравниха чрез Кевин Курани в 41-та. Нападателят демонстрира, че започва постепенно да си възвръща формата, вкарвайки второ попадение в 50-та минута. Три след това обаче домакините върнаха равенството в мача – отново Хушти прониза мрежата на Нойер. Важната победа за Шалке и Мирко Сломка донесе Халил Алтинтоп с гол в 62-та минута, асистира му Курани.

Вицешампионите заемат шеста позиция в подреждането с 22 точки в актива си. Лидер в подреждането е Байерн с 31 точки.

Баварците се наложиха с 2:1 над Волфсбург. Двете попадения в сметката на домакините бяха дело на Мирослав Клозе и Франк Рибери в 35-та и 50-та минути, а почетния гол за тима на Феликс Магат вкара Деяга в 71-та минута.

Щутгарт разгроми с 4:1 като гост Франкфурт, а Бохум постигна класическа победа над Арминия Билефелд пред собствена публика.

Вчера:

Карлсруе – Херта 2:1

Утре:

Хамбургер – Ханза Рощок

Нюрнберг – Борусия Дортмунд