Българските национали Станислав Манолев и Ивелин Попов играха за своя Кубан при загубата в градското дерби от ФК Краснодар с 1:3.

Капитанът на България остана на терена през целия мач. Манолев пък започна титуляр, но беше сменен след час игра.

Малко преди почивката бившият играч на ПСВ Айндховен получи жълт картон. Той беше сменен от Георге Букур.

Дербито на Краснодар започна добре за тима на Кубан. Още в 14-ата минута домакините поведоха чрез Лоренсо Мелгарехо.

Парагваецът засече с глава центриране на Шарл Каборе от фаул, първият му удар беше спасен от вратаря, но при добавката не сбърка и откри резултата.

Малко след това Ивелин Попов направи пропуск, след който резултатът можеше да е и 2:0 за Кубан.

Резултатът беше изравнен в 41-ата минута. Тогава Ари направи страхотен пробив и пусна на Роман Широков на празна врата. Руският национал не сбърка и направи 1:1. Две минути след това Станислав Манолев получи и жълтия си картон.

След почивката тимът на Краснодар извоюва успеха. В 51-ата минута бившият играч на Левски Жоазиньо намери перфектно Ари, който с мощен шут извън наказателното поле направи резултата 2:1 за символичните гости.

Крайният резултат беше оформен в 79-ата минута. Тогава точен за втори път беше Роман Широков, след като направи добавка при отразен удар на Вандерсон.

След това Ивелин Попов направи всичко възможно да отбележи поне втори гол за Кубан, но не успя и така мачът приключи при този резултат.

След него ФК Краснодар се изравни по точки с ЦСКА Москва на петата позиция. Двата тима са с по 40 точки, но московчани имат мач в понеделник.

Кубан пък остава на 10-ата позиция с 26 точки, на шест от последния отбор, който е в зоната за плейофите за оцеляване след сезона.