Отборът на Кубан, с Ивелин Попов в състава си, регистрира неприятна домакинска загуба във втория си мач от груповата фаза на Лига Европа. Тимът от Краснодар претърпя поражение с 0:2, а и двете попадения за „прилепите“ паднаха през вторите 45 минути.

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов изкара пълни 90 минути за тима си. Попето отново се открои със самоотвержени изяви на терена, но дори те не спасиха руснаците.

Първото полувреме премина в приличен ритъм и без особени голови положения. Тази тенденция се запази и в началото на вторите 45 минути, но в 73-ата минута Валенсия взе аванс. Пако Алкасер получи хубаво извеждащо подаване, измъкна се от опеката на двама бранители и стигна до топката. Същевременно, вратарят на Кубан излезе доста напред в опита си да го блокира, но се подхлъзна, а това даде шанс на Алкасер да търкулне топката в мрежата за 1:0 в полза на „прилепите“.

Попадението значително оживи гостите, които в 81-ата минута се поздравиха и с втори гол, след като Софиан Фегули покачи на 2:0.

Непосредствено след гола, хубав, далечен изстрел на Ивелин Попов не намери целта и излезе в аут.

С поражението Кубан заема последната позиция в своята Група А с нулев актив, докато Валенсия е 3-и с 3 точки.

По-късно тази вечер Суонзи приема Санкт Гален в другия мач от тази група.