Българският национал Димитър Рангелов влезе през второто полувреме в мача на своя Борусия Дортмунд срещу Щутгарт от 3-тия кръг на Бундеслигата. Срещата завърши 1:1, което като че ли бе най-справедливият резултат.

Рангелов отново остана на резервната скамейка за сметка на Лукас Бариос и Нелсон Валдес. Голаджията влезе в игра в 64-та минута при резултат 1:1 на мястото на Бариос и веднага раздвижи играта на своя отбор в атака.

Преди това Нелсон Валдес бе открил резултата в 27-та минута, а в началото на втората част Георг Нидермайер възстанови равенството.

В 66-та минута българинът изпроси жълт картон за Томаш Хитцелшпергер, който го фаулира в опит да спре опасна атака на бившия играч на Енерги.

Рангелов бе близо до това да донесе победата за своя отбор, след като в 83-та минута нацели греда. След центриране от фаул отляво на Тамаш Хайнал, националът успя да се пребори с Павел Погребняк и с глава удари гредата зад безпомощния Йенс Леман.

Все пак нов гол не падна и така двата отбора поделиха по една точка. Във временното класиране след третия кръг Борусия е на 10-то място с 4 точки. Щутгарт пък е със същия актив, но заради по-добра голова разлика заема 9-та позиция.