Българският нападател на Манчестър Сити Валери Божинов се завърна в игра, след като се контузи през август миналата година по време на загрявката преди срещата с Астън Вила, и така маркира дебюта си за „гражданите” през новата кампания във Висшата лига. Божинов обаче не успя да помогне на своя тим при гостуването на Уест Хем от 27-мия кръг, загубено с 0:1.

Петнайсет минути преди края на срещата агитката на „небесносините” пламенно и безспирно подканваше Марк Хюз да пусне в игра българския таран, който загряваше край тъч линията от средата на второто полувреме. В 88-та минута мениджърът на гостите изпълни желанието на феновете и вкара в игра Божинов на мястото на Найджъл Де Йонг. В този момент запалянковците на Сити избухнаха и започнаха бурно да скандират името на българина. За малкото време на терена обаче той нямаше шанс да донесе поне точката за своя тим.

Единственото попадение в двубоя падна в 70-та минута. След добър пробив на Савио Нсереко отляво през центъра на защита на „гражданите”, последният стреля от малък ъгъл, Гивън успя да парира, но Джак Колисън при добавката не сбърка и реализира, за да донесе трите точки за „чуковете”.

Срещата бе съпътствана от неприятни принудителни смени. Майка Ричардс напусна играта в 15-та минута, като на негово място влезе Фелипе Кайседо. В 42-та минута пък Валон Бехрами от страна на Уест Хем напусна играта след неприятна контузия в коляното. На негово място влезе Нсереко. В края на мача Робиньо също получи неприятен удар след единоборство с противников състезател.

Следващият мач на Манчестър Сити е в сряда срещу Астън Вила в междинния кръг на Висшата лига, като се очаква тогава Валери Божинов да вземе по-голямо участие за своя тим. Другият българин в състава на „гражданите” Мартин Петров продължава да се възстановява от контузията си.

След победата днес Уест Хем заема 7-мото място с актив от 36 точки. Манчестър Сити пък остана на 10-та позиция с 4 по-малко.

В друг мач от 27-мия кръг във Висшата лига Блекбърн победи като гост Хъл Сити с 2:1.