Българският защитник Пламен Николов остава в Том Томск въпреки изпадането на отбора от Висшата лига в руската Първа дивизия, съобщиха от клуба.

Чешкият вратар Петер Вашек и българският централен бранител Пламен Николов ще пътуват с отбора за лагера в Хърватия, съобщи пред медиите пресаташето на клуба Олег Игрушкин. Томчани първо се събраха в Москва за медицински изследвания, а на 22-и юни ще заминат за средиземноморския курорт Опатия.

"В близките дни трябва да бъдат съгласувани всички условия по договорите на българския защитник Пламен Николов и на чешкия вратар Петер Вашек, които заминават на лагера заедно с отбора.

Възможно е на лагера да дойдат още играчи, но имената им ще бъдат обявени тогава, когато с тях бъдат уточнени всички условия, пояснява пресаташето на Том.

Николов през последните шест месеца игра за Том като преотстъпен. Оставането му в тима означава, че Литекс и Том са се разбрали за откупуването му от руснаците.

Том ще остане на хърватска земя до 6-и юли, като там трябва да изиграе три контролни срещи. Две от тях са с Истра Пула и Риека, като се търси противник за още един мач.