Българинът Пламен Марков е уволнен от треньорския пост в Уидад, пише сайтът на мароканския клуб. Двубоят с УСМ Алжир в сряда е последният, ръководен от бившия наставник на националния отбор на България и ЦСКА, тъй като преди това от Уидад са го определили като последен шанс за него.

На спешна сбирка на клубното ръководство е решено, освен Марков, да бъде освободен и помощникът му Азиз Бениж. По-късно Фахредин Ражхи е назначен за помощник-треньор в клуба.

Куриозното е друго – Пламен Марков не е уведомен все още за уволнението си, което означава, че ще води тазвечершната тренировка на Уидад, предвидена за 20 часа българско време.

Тази несигурност трови атмосферата в Уидад, пише още сайтът на клуба от Казабланка. По-голямата част от публиката и играчите ясно заявяват, че Марков не е доброто решение за Уидад и амбициите на тима да спечели нещо през този сезон. „Господа управници, не чакайте ябълката сама да падне от дървото. Качете се и я откъснете!“, се казва в заключение в сайта.

Раздорът между треньор и клуб е меко казано неочакван на база представянето на Уидад до момента в мароканското първенство. Отборът е на трета позиция в класирането след изиграването на осем кръга, с три точки по малко от лидера Рабат, но с мач по-малко, който при спечелване би извел Уидад на върха. Вторият в подреждането пък има цели два мача повече от отбора на Марков.

От своя страна Марков заяви: „Тази информация не е вярна. Сайтът, който е публикувал слуха не е официалната страница на клуба. Това са хора, който не са в добри отношения с ръководството на клуба. Няма нищо вярно в тази информация”, категоричен бе Пламен Марков пред Гонг.

 

Бившият треньор на ЦСКА и българския национален отбор по футбол нямаше възможност да говори по-дълго, защото присъстваше на събрание.