Бившият френски национал Робер Пирес изрази подкрепата си към капитана на българския национален тим Стилиян Петров в борбата му с левкемията. Пирес прекара само един сезон в тима на Астън Вила, но въпреки краткия период е успял отлично да опознае българина и неговия характер.

„Продължавай да се бориш, Стан! Играх само един сезон с него, но мога да кажа, че Стан е фантастичен човек. Като капитан на Вила, той винаги е бил пример за всички останали“, коментира Робер Пирес, цитиран от официалния сайт на Астън Вила.

„Той винаги идваше първи на тренировка и си тръгваше последен. На терена винаги е давал най-доброто от себе си. Именно затова хората в Бирмингам го обичат толкова много. Горд съм, че го познавам лично.“

„Не мисля, че сега е моментът да безпокоим Стан. Това са трудни и деликатни времена за семейството му. Точно сега те трябва да бъдат по силни от всякога, а ние, неговите приятели да се молим за него. Искам, чрез това интервю да му кажа: Продължавай да се бориш, Стан“, сподели още бившия футболист на Арсенал.

Стилиян Петров бе диагностициран с остра левкемия в началото на април тази година.